Super Racer!

Började redan i höstas med online-kval!

I början av september drog online-kvalet igång för Super Racer, tävlingen där första pris är en körning i Porsche Sprint Challenge Central Europe med en Porsche GT4. Utav flera tusen som försökte kvala så slutade det med att både Daniel och Robin var bland dom 9 snabbaste och därmed kvalificerade till nästa steg, Joker Challenge på Essen Motor Show i Tyskland. Även där gick både Daniel och Robin vidare, efter att ha hamnat topp 6 i Joker Challenge.

Super Racer Bootcamp

Efter flera steg var det nu endast 12 personer kvar som fick tävla i ett Bootcamp i södra Tyskland. Bootcampet avgjordes 8-9:e februari och bestod av tuffa fysiska utmaningar samt race i avancerade simulatorer. Det började med att vi blev upphämtade från hotellet kl. 08:00 för att sedan hålla på fram till kvällen och därefter samma sak på söndagen.

Lördag

Lördagen började med körning i simulatorn därefter åkte vi direkt iväg för att köra ett spinningpass i 1 och 1/2 timme. Direkt efter spinningen blev det ett brutalt HIIT-pass på 30 min för att sedan tävla i ”Last man standing” (armhävningar och leg raises). Efter allt detta åkte vi iväg till ett motionsspår för att springa i 45 minuter. Det gällde alltså att springa så många varv som möjligt runt en bana på ca 700m. Efter löpningen begav vi oss tillbaka till arenan för att avsluta dagen med körning i simulatorerna.

Söndag

Söndagen började även den med körning i simulatorn, för att därefter gå ut och rulla ett 140 kg tungt däck runt en ojämn bana så snabbt som möjligt. Sen hade vi tävling i ett VR-spel, Beat Saber, ingen träning innan utan bara ett försök för att få så mycket poäng som möjligt. Kan tilläggas att under båda dagarna fick vi klara oss på vatten, banan och proteinbars för att på kvällen få käka middag. Efter VR-spelet fick vi gå ut igen och då var det tävling i Fatbike, en MTB-cykel med stora och breda däck. Vi hade 10 minuter på oss att sätta snabbaste varv runt en knixig och tuff bana. Avslutningsvis blev det en fjärde körning i simulatorerna.

Resultat

Man fick inte reda på vad nästa tävling skulle vara förrän det var dags och aldrig hur mycket poäng tävlingarna gav förrän på söndag kväll. Därför var det väldigt osäkert vilka som skulle hamna topp 6 och tyvärr blev det 8:e och 9:e plats till slut för oss. ”Jag blev förvånad när jag inte hade gått vidare då jag kom som sämst 4:a i dom fysiska tävlingarna men tyvärr gav det för dåligt med poäng. I simulatorn blev det väldigt tufft motstånd då många av motståndarna tillhör världseliten inom simracing och vi trodde innan att det skulle handla mer om dom fysiska tävlingarna. Men blickar man tillbaks så var det ett häftigt event och vi båda gick ändå väldigt långt, tyvärr inte hela vägen.” berättar Daniel.

”Min uppladdning inför denna tävling var att ligga magsjuk bara 5 dagar innan vi åkte, detta gjorde det extra tufft för min del. Sen som Daniel sa så trodde vi att det skulle vara mer fokus på fitness och mindre på simracing. men tyvärr så var upplägget och poängfördelningen inte som vi hade velat och därmed kom vi ”bara” 8:a och 9:a. I efterhand så är vi självklart nöjda med resultatet eftersom att det var tusentals som deltog från början. Men vi båda hade gärna gått vidare till sista etappen som var att köra bil och göra upp om platsen i teamet. Känns lite grann som att snubbla på mållinjen.” berättar Robin.

Se bilder från båda dagarna nedan: