SM-silver i Virtuell Bilsport!

För första gången anordnades SM i Virtuell Bilsport och detta i samband med SM-veckan i Sundsvall. Vi lyckades kvala vidare i online-kvalen, där de 24 snabbaste förarna fick chansen att göra upp om SM-medaljerna uppe i Sundsvall den 2:a februari.

På plats i Sundsvall

Spelet som användes var rFactor 2, där vi körde en Radical SR3-RSX på Indianapolis F1-layout. Upplägget på tävlingsdagen var ett träningspass, två semifinaler och sedan två finalheat. Vi började med ett träningspass på morgonen där man fick bekanta sig med utrustningen, bilen och banan. Både Daniel och Robin hittade snabbt rätt och hade 2:a och 3:e snabbaste tid efter träningens slut. Därefter var det dags för semifinalerna som delades upp i fyra heat (A, B, C och D), där Daniel hamna i heat A och C och Robin i B och D. Startpositionerna i samtliga heat avgjordes genom ett Super Pole-kval, där man alltså bara har ett varv på sig att sätta en varvtid. De 12 förarna med mest poäng från semifinalerna gick vidare till final, vilket både Robin och Daniel klarade av genom att vara 2:a samt 7:a efter samtliga semifinal-heat. ”Hade problem med bromsarna i första kvalet vilket gjorde att jag fick starta från en 11:e plats i första semin. Lyckades dock rädda en del poäng genom att ta mig upp till en 5:e plats”, berättar Daniel.

Finalen

Det var även ett kortare träningspass innan finalheaten drog igång och där blev det återigen 2:a och 3:e snabbaste tid. Båda finalheaten sändes live på SVT Play som ni kan titta på i efterhand om ni inte hunnit se det! Första finalheatet slutade med Robin på en 2:a plats och Daniel på en 4:e. Såg bra ut också inför andra finalheatet då Daniel kvala in som 2:a och Robin 3:a. Men redan efter tre kurvor var Daniel borta från medaljstriden efter att ha blivit påkörd och inte kunnat fortsätta. ”Kändes riktigt surt just då, eftersom det med stor sannolikhet hade kunnat blivit en 3:e plats totalt”, konstaterar Daniel. Dock gick det bättre för Robin som utmanade om första platsen men fick till slut nöja sig med en 2:a plats i heatet och ett SM-silver!!

”Det var kul att man fick chansen att vara med och göra upp om det första SM mästerskapet, säger Robin. Sen är det ännu roligare att jag tillslut lyckades komma 2:a. Lite tråkigt att Daniel inte fick valuta för sin fart. Vi båda var 2:a och 3:e snabbast i alla träningspass så det var där vi skulle ha slutat om allt hade gått vägen.”

Sammanfattningsvis ett bra och häftigt evenemang som vi hoppas blir återkommande framöver, så vi kan vara med och slåss om fler medaljer! Och vi får ändå vara nöjda med slutresultatet som blev en 2:a och 6:e plats i SM.

Med vänliga hälsningar
Fredriksson Racing