Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia!

Final i historiens första Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia!

I helgen (23:e november) avgjordes finalen i PECCS, där de 12 snabbaste förarna gjorde upp om 100 000 SEK på tre av Sveriges kändaste racingbanor, Ring Knutstorp, Gelleråsen Arena och Mantorp Park. Vägen till finalen bestod av fyra deltävlingar som kördes online, dit tusentals personer försökte kvala men bara 24 fick delta per race. Därefter fick de 12 snabbaste förarna inbjudan till Porsche Center i Danderyd.

Finalen sändes live på Viasat Motor och Viaplay med Janne Blomqvist som programledare, Robin Nilsson och Björn Wirdheim som kommentatorer. Det sändes även på Porsche Carrera Cup Scandinavia´s YouTube och Facebook, som kan kollas på i efterhand.

Driver's lounge

Lyx!

Det började med att vi kom fram till hotellet och på hotellrummet låg en Porsche-väska fullmatad med Porsche-prylar. Efter en god natts sömn och en trevlig hotellfrukost, stod en Porsche utanför för att skjutsa oss till Porsche Center i Danderyd. Vi fick ett varmt välkomnande när vi anlände och blev väl omhändertagna under hela dagen. Vi hade också tillgång till Driver’s lounge där vi förare fick hänga när vi inte satt i simulatorerna. Riktigt proffsigt och bra skött av alla inblandade.

Resultat

Daniel och Robin Fredriksson i full koncentration

Det började med träning på Gelleråsen och Mantorp där både Daniel och Robin var i toppen direkt. Därefter startades live-sändningen och tävlingen var igång. Tyvärr slutade det tidigt för Robin, då han redan i första racet, på Ring Knutstorp, fick problem med bromsarna och kunde inte slutföra racet. Sedan kom beskedet att han inte fick köra de nästkommande racen. ”Det var väldigt tråkigt att det tog slut så tidigt. Det som hände var tydligen ett problem med själva hårdvaran (pedalerna) som gjorde att jag hade olika mycket broms varje gång jag använde bromspedalen. Dom tekniskt ansvariga visste inte hur dom skulle lösa det, därför fick jag inte delta resterande racen i evenemanget. Men förutom det var det ett grymt bra event från Porsches sida”, berättar Robin.

För Daniel blev det tre stabila race och det slutade med en 4:e plats totalt. ”Lite surt att precis missa pallen och prispengarna. Men får vara nöjd ändå med att kommit till final och ändå presterat på en hög nivå.”, konstaterar Daniel.

Vi vill passa på att tacka Porsche Sverige för ett oförglömligt event!

Foton: Julia Dansarie & Armin Hadzic


6-8:e december är det redan dags för nästa simracing event för vår del. Denna gång i Tyskland där vi kommer tävla om platser till ett Boot Camp i början av februari. Där är första pris en hel säsong i Porsche Sprint Challenge Central Europe i en Porsche GT4!

Super Racer Porsche GT4