Pallplats i 24H COTA USA 2018!

24H TCE Series 2018

16-18:e november var Robin över till USA för att köra 24-timmars på F1-banan, Circuit of the Americas. Detta tillsammans med Lestrup Racing Team i en Volkswagen Golf GTi TCR. Samma serie och bil som han körde förra året i 24H Silverstone. Men den här gången kördes tävlingen tillsammans med 24H GT Series vilket innebar att det även var GT-bilar (Mercedes-AMG GT3, Porsche 911 GT3, Ferrari 488 GT3 etc.) som körde samtidigt.


Näst snabbast i kvalet!

Efter att teamet hade kört några testpass och även en natträning gick de in i kvalet med bra känsla. Robin fick äran att köra kvalet och det slutade med en tid som räckte för första startled.

Starten

Eftersom att Robin kvalade fick han också starta racet. Förhoppningarna var att komma iväg tvåa och utmana ledarna. Men detta blev lite annorlunda när vi under vår rullande start fick code60. Det innebär att det blev någon incident bland GT-bilarna. Detta gjorde att vår start blev förskjuten. När den väl släpptes så missade ledaren starten totalt och Robin blev fast bakom. Det medförde att Robin kom iväg som 7:a och fick jobba sig upp därifrån.

– Jag blev lite ivrig och körde upp mig ganska fort men slet väldigt mycket däck, detta gjorde att jag fick det otroligt tufft sista halvtimmen på stinten som slutade med att framdäcken var helt slut, kommenterade Robin.

Även fast däcken då var slut så kom Robin in för bytet på en andra plats.

Resten av racet

Allt rullade på för alla förare i Lestrup Racing under första dagens körning. Robin var snabbast på banan varje gång han var ute. Under nattpasset gjorde han en riktigt bra stint där dom gick ifatt mycket.

– Nattpasset kändes riktigt bra, det var enklare än vad jag trodde att hålla koll på de snabbare bilarna bakom även fast det var mörkt. Det var annars ett av de orosmoment jag trodde skulle vara tuffast inför racet. Farten var från min sida ännu bättre på natten då det var lite kallare och däcken höll bättre rakt igenom hela stinten, sa Robin.

En av förarna i teamet hade en liten incident ute på banan som medförde att dom fick spendera ca 15 min i depån för att laga de delar som gick sönder. Teamet gjorde ett grymt jobb där och var fortfarande med i matchen om pallplatserna. Under dag två låg dom för det mesta på en 4:e plats enda tills det var ca 3 timmar kvar. Då fick framförvarande bil ett problem med bilen, detta medförde att Lestrup Racing avancerade till en klar 3:e plats. Efter det handlade allt om att ta bilen i mål vilket också blev fallet.

– Sista 3 timmarna blev väldigt spända, detta var en grymt stor chans på teamets första pallplats i långlopp. Det märktes på alla i teamet som var otroligt spända. Men bilen höll och förarna skötte sig jättebra, vilken då medförde en tredjeplats totalt i TCE klassen!

Vi vill tacka våra sponsorer som gjorde denna tävling möjlig och nu laddar vi inför 2019 med nya spännande upplägg.