Lyckad helg i samband med Esports WTCR!

The Nürburgring eSports – Team Endurance Championship

Den 10:e maj flög vi ner till Tyskland för att delta i Esports WTCR Launch Event på Nürburgring. Inför eventet hade vi kvalat till ett 4-timmars race, där de 24 snabbaste teamen skulle göra upp på den 25 km långa banan, Nordschleife – Nürburgring (Nordslingan) med snabba GT3-bilar. Då man skulle vara tre i varje team så fick vi med en trevlig och väldigt snabb kille från Tjeckien i vårt team. Efter tre nästintill felfria stinter och en spektakulär omkörning upp i ledning kunde vi korsa mållinjen som glada segrare!

Esports WTCR Launch Event Nürburgring

På fredagen innan 4-timmars racet kvalade vi till Esports WTCR genom att försöka sätta snabbaste möjliga tid runt Nürburgring GP Short med en Audi RS 3 LMS. Robin lyckades komma vidare till division 1, bland de 22 snabbaste, medans Daniel fick nöja sig med en 23:e tid… precis utanför division 1. Kan tilläggas att det var över 30 personer inom 1 sekund på leaderboarden. Efter tre tuffa race på lördagen slutade Robin på en 15:e plats totalt bland det extremt tuffa motståndet i division 1. För Daniel byttes besvikelse av att precis missa division 1 till glädje efter att i princip ha dominerat division 2 med tre pole position, två 1:a platser, en 2:a plats och därmed en totalseger i division 2!

Ett väldigt bra anordnat event med ett smart upplägg, hög kvalité på livesändningarna med bra kommentatorer och många grymma förare. Vi är väldigt nöjda med vår insats och tror vi har fått stor exponering av Fredriksson Racing inom Esporten. Detta blir nog inte det sista för oss inom Esporten och vi vill även passa på att tacka alla som följde och stötta oss under eventet.

Med vänliga hälsningar

Fredriksson Racing