Första körningen för i år!

Inte mycket aktivitet under första halvåret…

Senaste racingaktivitet som vi vart involverade i är Super Racer Bootcamp som avgjordes i början av februari, efter det har vi inte tävlat i varken simracing eller vanlig racing. Men idag fick vi i alla fall ett tillfälle att bli av med rattrosten. Gelleråsen anordnar en gokartserie, där Moelven (Daniel’s arbetsgivare) ställer upp med ett lag. Då man behöver vara minst 3 personer i ett lag och vi bara hade fått ihop 2 personer från Moelven så fick Robin fylla den sista platsen.

GelleråsCupen

GelleråsCupen är en gokart-tävling som består av en grundserie med 3 st deltävlingar och med en stor finaldag. Vid varje deltävling körs det 2 st heat med obligatoriska förarbyten var 7:de minut. Ett heat på 35 min och det andra på 28 min med omvänd startordning. Det finns även bonuspoäng att hämta i både kval och snabbaste varv.

Resultat

Tävlingen avgjordes på en väldigt blöt och hal bana och det började med lite träning för samtliga lag. Därefter kördes kvalet, där Robin fick ta plats i gokarten. I kvalet får man bara ett varv på sig att sätta en så snabb varvtid som möjligt, Robin drog till med den snabbaste tiden och därmed pole till första heatet. Som sagt så görs förarbyten var 7:de minut och det är väldigt viktigt att få till dessa, då det är lätt att förlora mycket tid om man strular till det under bytet. Alla i laget körde snabbt och jämnt, och förarbytena flöt på utan några större problem. Så efter 35 minuter korsade vi mållinjen som första kart!

Till heat nummer 2 så blev det omvänd startordning, därmed start från sista plats för vår del. Robin tog starten och lyckades komma upp till 1:a plats innan första bytet och därefter rullade det på utan några misstag. Det sluta med att vi vann även andra heatet. Som syns på bilden nedan så var det många som var snabba, men vi undvek misstag (dock ganska nära vid ett av förarbytena) och kunde därför säkra två vinster för Moelven!